Економіка

Комітет ВР із ПЕК схвалив до першого читання законопроект про використання "Київтеплоенерго" тарифів "Київенерго" після прийняття теплового комплексу столиці

Комітет Верховної Ради з ПЕК схвалив до першого читання проект закону №8095, що дозволяє комунальному підприємству (КП) "Київтеплоенерго" використовувати ціни й тарифи, затверджені НКРЕКП для ПАТ "Київенерго", після прийому-передачі теплового комплексу столиці.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні комітету в середу.

За словами автора документа - депутата від "БПП" Дмитра Білоцерківця, прийняття законопроекту дасть змогу організувати роботу "Київтеплоенерго" в проміжний період - до затвердження регулятором цін і тарифів спеціально для цього КП.

Проект закону №8095 поширюється не тільки на "Київтеплоенерго" та "Київенерго", а й на інші випадки, коли один суб'єкт приймає від іншого в користування (оренду, концесію, управління) цілісний майновий комплекс із виробництва, транспортування та постачання тепла, ТЕЦ або інші установки з комбінованого виробництва тепла та електроенергії.

Крім питання цін і тарифів, законопроект порушує питання ліцензування - він дозволяє "Київтеплоенерго" після прийняття теплового комплексу столиці від "Київенерго", працювати до 1 року без ліцензії НКРЕКП.

Як повідомлялося, з початку травня теплові мережі столиці мають перейти до КП "Київтеплоенерго".

Раніше Київська міськрада збільшила статутний капітал "Київтеплоенерго" до 1,2 млрд грн для забезпечення прийняття на баланс теплових мереж столиці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ