Економіка

Ryanair не виключає відкриття "дочки" в Україні, але після розширення мережі та відкриття баз

Ірландський лоу-кост авіаперевізник Ryanair, який із жовтня 2018 року має намір розпочати польоти до Києва і Львова, не виключає в майбутньому відкриття в Україні дочірньої компанії, однак цьому має передувати розвиток мережі та базування тут літаків.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", про це заявив CEO авіакомпанії Майкл О'Лірі під час прес-конференції в аеропорту "Бориспіль" у п'ятницю.

"У нас є впевненість, що в найближчі два роки як мінімум два великих аеропорти будуть додані. І більше маршрутів з Києва та Львова. Наступний великий етап, який ми вже обговорювали із міністром (міністром інфраструктури Володимиром Омеляном - ІФ) - це можливість відкриття баз в Україні. Це може статися, коли у нас вже будуть працювати 3-4 аеропорти і певна кількість маршрутів. Ми очікуємо, що в Україні ми зростатимемо швидше, ніж у Польщі", - сказав він.

Тим часом М.О'Лірі наголосив, що говорити про українську "дочку" наразі рано, спочатку мають запрацювати анонсовані 15 маршрутів, має зрости пасажиропотік.

"Спочатку вчаться ходити, потім бігати. Спочатку будемо працювати в двох аеропортах, потім у 4-5 аеропортах. Одну, може, дві бази відкриємо. Після відкриття баз, можливо, ми відкриємо центри технічного обслуговування, IT- складову, після цього вже можна буде думати про відкриття дочки в Україні. Це те, що обговорювалося і те, що ми будемо і далі активно розглядати. Питання в тому, як швидко ми зможемо розвинутися в Україні. Нас зараз обмежує брак літаків", - резюмував він.

Як повідомлялося, Ryanair у жовтні 2018 року запустить рейси за 10 напрямками з Києва і за п'ятьма з Львова. Так, компанія запустить польоти з Києва до Барселони (чотири рейси на тиждень), Братислави і Вроцлава (по три), Варшави (чотири), Кракова (три), Познані і Гданська (по два), Вільнюса і Стокгольма (по три), Лондона (п'ять); зі Львова до Кракова (три), Варшави (три), Дюссельдорфа (три), Меммінгена (два) і Лондона (три).

Згідно з даними системи бронювання квитків авіакомпанії, ціни від EUR9,99 є в наявності на маршрутах до Польщі і Вільнюса, EUR19,99 - до Лондона, Стокгольма. Ціна на польоти до Барселони, наприклад, у листопаді - від EUR29,99.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ