Економіка

Велика Британія почала шукати альтернативу російському газу

Велика Британія прагне менше залежати від російського газу і вивчає можливість альтернативних поставок цього ресурсу, повідомило в середу агентство Bloomberg з посиланням на прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей.

"Важливо враховувати те, що Росія використовує свої енергетичні ресурси для здійснення впливу на країни, які їх отримують", - наводить агентство слова Мей, сказані під час виступу в британському парламенті.

За її словами, "Велика Британія вивчає можливість закупівель скрапленого природного газу і прагне до зниження залежності від російського палива", а також хоче "зменшити вплив Росії, який чиниться за допомогою енергетичних ринків".

Вона зазначила, що Лондон продовжить обговорення з ЄС не тільки питання британської енергетичної безпеки, а й проблеми енергобезпеки в цілому.

Минулого тижня співробітники британської поліції оголосили, що поблизу одного з торгових центрів в Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали дві людини. Пізніше британські ЗМІ назвали їх імена - це С.Скрипаль, екс-полковник ГРУ, який працював на британську розвідку і його дочка Юлія.

12 березня Мей заявила, що Росія з високим ступенем ймовірності причетна до отруєння Скрипаля та його дочки.

Пізніше, виступаючи в парламенті в середу, Мей заявила, що Лондон вирішив вислати 23 російських дипломатів, які працюють на розвідку. Велика Британія заморозить російські державні активи в разі, якщо буде доведено їх використання проти безпеки Сполученого Королівства, додала прем'єр. Також Мей заявила, що проти Росії може бути прийнято "низку секретних заходів".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ