Економіка

Уряд України схвалив заборону на ввезення міндобрив з РФ

Кабінет Міністрів України постановив ввести заборону на ввезення російських мінеральних добрив.

"Даємо два доручення Мінекономіки, першому віце-прем'єру: підготувати необхідні рішення на наступний уряд, а що стосується тимчасових обмежень - доручення ухвалити зараз рішення про введення тимчасових обмежень і, відповідно, доручити Мінекономіки спільно з Мін'юстом та іншими міністерствами оформити це рішення", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.

Пропонується також розширити кількість товарних кодів, на які поширюються мита, та збільшити їх.

"Щодо азотної групи у нас уже діють мита. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі згідно із законом ухвалить відповідні рішення про збільшення кількості кодів, на які поширюються мита, щоб уникнути їх обходу з боку російських постачальників, а також перегляне розміри мит, щоб вони були ефективні і захищали національного виробника", - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

За її словами, прийнято рішення про те, що насамперед необхідно ухвалити у Верховній Раді закон, який дасть змогу диверсифікувати постачання з інших країн, знизити наявні мита 5 і 6,5% до 0%.

Рішення ухвалено до наступного засідання уряду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ