Економіка

Товарообіг між Україною і Латвією збільшився на 27% в 2017 р. і становив $462 млн

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс обговорили можливості інвестиційного та інноваційного співробітництва в аграрному секторі та логістики.

"Серед важливих сфер інноваційного співробітництва сторони визначили агросектор і логістику, перш за все, в контексті використання маршруту залізничного поїзда "Зубр", який з'єднує порти Іллічівськ, Одеса і Южний з портами Риги, Вентспілса, Лієпаї і Таллінна", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів України в четвер.

Під час зустрічі прем'єри України і Латвії також зазначили, що обсяг взаємної торгівлі товарами та послугами зріс минулого року на 27% з позитивним для України сальдо в 102,6 млн дол. Товарообіг між двома країнами за підсумками 2017 року становив 462 млн дол.; ключовими статтями українського експорту в Латвію є мінеральні палива, нафта, котли і машини, органіка, харчові продукти, метали. Статті імпорту - фармацевтика, товари легкої промисловості, засоби наземного транспорту.

За підсумками переговорів В.Гройсман і М.Кучінскіс взяли участь в підписанні двох міжнародно-правових актів: протоколу про наміри між Міністерствами освіти і науки України та Латвії про роботу української школи в Ризі, а також основної угоди про співпрацю між Ризьким технічним університетом та Національним технічним університетом "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ