13:37 27.02.2018

Першочергові завдання "Укроборонпрому": якісне ДОЗ, освоєння оборонних технологій, економічна ефективність - Букін

4 мин читать
Першочергові завдання "Укроборонпрому": якісне ДОЗ, освоєння оборонних технологій, економічна ефективність - Букін

Новопризначений гендиректор держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін розглядає першочерговими завданнями держконцерну якісне виконання держоборонзамовлення (ДОЗ), освоєння критично важливих оборонних технологій, підвищення економічної ефективності підприємств "Укроборонпрому".

Сформульовані новим керівником "Укроборонпрому" в офіційній заяві першочергові завдання держконцерну озвучила у вівторок прес-служба держконцерну.

"Планую зосередитися на такому. Перше: якісне та вчасне виконання Державного оборонного замовлення. Українські військові мають отримувати техніку точно у встановлений договором час та у стані повної готовності до бою", - зазначає П.Букін.

При цьому він уточнив, що, зокрема, "досягнення цієї мети потребує модернізації внутрішньої структури концерну як об’єднання підприємств та утворення сучасних прозорих вертикально інтегрованих виробничих кластерів".

"Друге: створення виробничого циклу критично важливих для забезпечення безпеки України елементів. На цьому також наголошує українське суспільство. Незалежність держави прямо залежить від наявності у військових боєприпасів усіх калібрів, високоточної зброї, надійних засобів зв’язку, сучасних захищених систем управління тощо. Концерн зробить тут усе від нього залежне. Сподіваємося і на відповідну підтримку уряду", - наголошує голова "Укроборонпрому".

"Третє: підвищення економічної ефективності підприємств концерну. Ми маємо досягти щонайменшої собівартості озброєння та військової техніки, що виробляються на підприємствах концерну, за умови забезпечення конкурентоспроможності нашої продукції на світовому ринку. Перейти від проїдання до розвитку", - уточнив П.Букін.

При цьому він акцентував, що "особливе місце тут займає створення умов нетерпимості до корупції, щонайменших крадіжок різного рівня та розміру". "Чесність має матеріально заохочуватися, а нечистість на руку – суворо каратися. Сподіваюсь, що залучення міжнародних аудиторів до аналізу економічного та технологічного стану підприємств значно допоможе у цьому", - сказав голова держконцерну.

"Хочу зазначити, що концерн утворювався для забезпечення розвитку оборонної промисловості України. Тому внески підприємств мають витрачатися на технологічний розвиток. Упевнений, що підприємства-виробники відчують уже найближчим часом, що "Укроборонпром" створює додану вартість", - зазначив гендиректор.

При цьому він уточнив, що "безпосередньо з цим пов'язує значне скорочення управлінського апарату концерну". "Наявний зараз штат у 286 осіб є завеликим та має бути скороченим без втрати ефективності. Залишитися повинні найкращі та найбільш підготовлені. Такі люди отримають за свою роботу конкурентну заробітну плату. Кошти, зекономлені на зменшенні витрат на утримання апарату, підуть на розвиток", - пояснив голова держконцерну.

Як наголосив П.Букін, він цілком усвідомлює завдання, які стоять сьогодні перед концерном, і готовий до їх виконання. "Найголовніше – концерн має стати надійним та ефективним інструментом забезпечення обороноздатності нашої держави. І я зроблю все від мене залежне задля досягнення цієї мети. Нагальні потреби Збройних Сил України мають бути забезпечені", - зазначив він.

Водночас голова "Укроборонпрому" особливо зазначив: "Концерн не має права підвести сподівання громадян України, які мають бути захищеними від зовнішньої загрози. Більш того, діяльність концерну має відповідати сподіванням українського суспільства, яке зазнало значних втрат під час війни. Загинули найкращі, найбільш патріотичні та рішучі. Я, як генеральний директор оборонного концерну, не маю права скривдити пам’ять загиблих".

Він також подякував своєму попереднику на посаді голови держконцерну Роману Романову за мужність очолювати "Укроборонпром" у складний для держави час. "Він починав майже з нуля в умовах дисбалансу всієї системи та військової агресії. Під його керівництвом за останні чотири роки "Укроборонпром" до українського війська передав 18 тис. 615 одиниць озброєння та військової техніки, утворено декілька успішних спільних підприємств, проведено кропітку роботу з імпортозаміщення, яку буде активно продовжено", - резюмував П.Букін.

Як повідомлялося, 21 лютого президент П.Порошенко призначив своїм указом головою держконцерну "Укроборонпром" гендиректора держкомпанії "Укрспецекспорт" Павла Букіна замість Р.Романова, який подав у відставку.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укспецекспорт" та її дочірні підприємства. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 року закону України "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Згідно з оперативними даними держконцерну, сумарний чистий прибуток підприємств-учасників "Укроборонпрому" за підсумками 2017 року становив 1,5 млрд грн, сумарний чистий дохід - 28 млрд грн. Порівняльні дані та повний фінрезультат за 2016 рік концерн не оприлюднює. На сьогодні в структурі доходів "Укроборонпрому" 85% становить експорт оборонної продукції та послуг, 15% - ДОЗ.

П.Букін - виходець із системи ВТС і держкомпанії "Укрспецекспорт". З квітня 2015 р. - в. о. гендиректора, з лютого 2016 року - гендиректор держкомпанії "Укрспецекспорт". У 2012-2013 рр. - заступник гендиректора держконцерну "Укроборонпром".

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Торговля должна быть взаимовыгодной для сельхозпроизводителей в Польше и Украине - заявление Шмыгаля и Туска

"Запорожкокс" продолжает капремонт коксовой батареи №2 с инвестициями в 60 млн грн, вложения в обновление за 2 года превышают 276 млн грн - СЕО

Шмыгаль по результатам украинско-польских правительственных консультаций: понимаем, как будем двигаться

Прямые убытки украинских ритейлеров из-за войны достигают почти $2,5 млрд - исследование

"Укрнафта" планирует завершить ребрендинг АЗК Glusco в апреле

Сервис покупок Meest Shopping начал сотрудничество с криптобиржей Binance

Графики отключений э/э остались лишь в Харьковской области, но еще возможен возврат к ним в Одесской и Хмельницкой – "Укрэнерго"

RegioJet выполнил первый рейс по маршруту Прага-Чоп

На Бурштынской и Ладыжинской ТЭС ДТЭК ударом РФ полностью или частично повреждены все энергоблоки

Порошенко призывает остановить повышение акцизов на топливо: это удар по каждому украинцу и по селу, которое заходит в посевную

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА