Економіка

Гройсман доручив Мінфіну опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій для ОСББ та ЖБК за 2017 рік

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністрові фінансів Олександру Данилюку опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій за 2017 рік для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) без відкриття рахунків зі спеціальним режимом використання в Державній казначейській службі.

"Монетизація - це певна революція, і ми це робимо вперше... Є дійсно реальні проблеми, але є і штучні. З ОСББ питання вирішено, вчора було роз'яснення Мінфіну, і не треба вносити жодних змін. ОСББ не є юридичною особою. Ми здійснюватимемо розрахунки на їхні рахунки", - пояснив під час обговорення міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Гроші вже пішли вчора", - додав він.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко за підсумками наради 26 січня доручив Мінфіну спільно з Мінрегіонрозвитку та Мінсоцполітики опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій за 2017 рік.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня Управління праці та соціального захисту населення почали розсилати ОСББ і ЖБК листа з вимогою негайно відкрити в Казначействі рахунки зі спеціальним режимом використання окремо щодо кожного виду надаваних послуг (теплопостачання, ГВП, утримання будинку і прибудинкової території).

За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії та пільги з можливістю використання коштів виключно для оплати енергоносіїв та води. За практичної реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК із великим відсотком пільговиків і субсидіантів не змогли б виплачувати заробітну плату своїм штатним працівникам, закуповувати необхідні матеріали та здійснювати ремонти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ