Економіка

Київ має намір відновити членство у Світовій туристичній організації

 Київ має намір відновити членство у Світовій туристичній організації (UNWTO), до якої наразі входять 158 країн.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор Центру розвитку туризму Володимир Царук, цю тема обговорювали на зустрічі генерального секретаря UNWTO Зураба Пололікашвілі з начальником управління туризму та промоцій Київської міськдержадміністрації (КМДА) Антоном Тараненком під час 38-ї Міжнародної туристичної виставки FITUR (Іспанія).

"Столиця України з набуттям членства зможе не лише організувати на своїй території один із міжнародних заходів за підтримки UNWTO, а брати участь у міжнародних конференціях і конгресах під егідою цієї туристської організації", - сказав О.Тараненко.

Під час 38-ї Міжнародної туристичної виставки FITUR, що відбулася в Мадриді (Іспанія) 17-21 січня, Київ презентував свої туристичні можливості, а також найголовнішу спортивну подію у світі європейського футболу - фінал Ліги чемпіонів, що відбудеться 28 травня на стадіоні "Олімпійський" у Києві.

"Макет Кубка Ліги чемпіонів на стенді Києва був особливо популярним серед відвідувачів туристичної виставки, щоб сфотографуватися з ним стояла черга відвідувачів. Упевнений, що тепер тисячі іспанських уболівальників приїдуть до Києва на фінал Ліги чемпіонів", - сказав О.Тараненко.

Всесвітня туристська організація (UNWTO) - провідна міжнародна організація у сфері туризму, що займається розвитком стійкого і загальнодоступного туризму. Її вищий керівний орган - Генеральна асамблея, яку скликають щодва роки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ