18:08 19.12.2017

Агровиробники 20 грудня проведуть акцію протесту біля Податкового комітету ВР

2 мин читать
Агровиробники 20 грудня проведуть акцію протесту біля Податкового комітету ВР

Сільгоспвиробники в середу, 20 грудня, проведуть мітинг під комітетом Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

Таке рішення було ухвалено за підсумками проведення Всеукраїнського аграрного віче в Києві у вівторок.

Протестувальники вимагатимуть у членів податкового комітету розглянути законопроект №7403, який передбачає скасування прийнятої раніше правки про невідшкодування ПДВ при експорті зерна.

Під час Всеукраїнського аграрного віче депутати від чотирьох парламентських фракцій ("Самопоміч", "Батьківщина", "Народний фронт", "Воля народу") заявили, що будуть голосувати за відновлення відшкодування ПДВ при експорті олійних культур.

Представники згаданих парламентських сил пообіцяли ініціювати внесення зазначеного законопроекту до порядку денного на четвер, 21 грудня.

"Ми будемо ініціювати зустріч з головою Верховної Ради. Завтра ми порушимо питання розгляду податковим комітетом законопроекту №7403, а також будемо просити внести його до порядку денного на розгляд парламентом у четвер", - заявив член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошниченко.

Як повідомлялося, 1 грудня парламент проголосував за зміни до Податкового кодексу, підтримавши правку депутата Вадима Сидорчука (фракція "Народний фронт"), яка передбачає скасування відшкодування ПДВ при експорті сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року.

Члени комітету з питань аграрної політики та земельних відносин наполягають на необхідності розгляду Верховною Радою 21 грудня законопроекту №7403 про відшкодування ПДВ при експорті соняшнику, сої та ріпаку.

Аграрні асоціації звернулися до президента з проханням захистити інтереси сільгоспвиробників, оскільки правка про скасування відшкодування ПДВ під час експорту олійних була прийнята під час голосування змін до Податкового кодексу з грубим порушенням регламенту Верховної Ради.

За даними асоціацій, у разі скасування відшкодування ПДВ під час експорту олійних українські аграрії втратять 10-16 млрд грн на рік. Крім того, штучно створюються можливості для монопольної змови переробних підприємств з метою заниження цін на внутрішньому ринку.

Президент України Петро Порошенко заявив, що поділяє стурбованість аграріїв щодо вирішення Верховною Ради скасувати відшкодування ПДВ під час експорту сої, ріпаку та соняшнику.

П.Порошенко просить Верховну Раду усунути неузгодженості, зокрема щодо термінів застосування особливостей оподаткування операцій з сільськогосподарською продукцією.

Близько 1000 аграріїв у понеділок вранці на кілька годин перекрили автомагістралі Умань (Черкаська обл.) - пост ДПС, Корець (Рівненська обл.) - пост ДПС, с. Прибузьке (Хмельницька обл.) - пост ДПС на знак протесту проти ухвалених парламентом змін щодо держпідтримки сільгоспвиробників і скасування "експортного" ПДВ для олійних.

У четвер, 21 грудня, аграрії готуються до мітингу в Києві з вимогами повернути відшкодування ПДВ під час експорту олійних культур і залишити систему держпідтримки у вигляді квазіакумуляції ПДВ.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА