Економіка

Вибух у Баумгартені приведе до тимчасового скорочення транзиту газу через Україну

Вибух на газоперекачувальній станції у Баумгартені (Австрія) приведе до тимчасового скорочення транзиту газу через Україну за словацьким напрямком, повідомила прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

"Водночас імпорт блакитного палива зі Словаччини забезпечується згідно з планом у середньодобовому режимі 22 млн куб. м. Очікується незначне зменшення надходження газу в Україну за угорським напрямком. Обмеження імпорту газу з країн ЄС або його тимчасове припинення буде компенсоване українським споживачам за рахунок збільшення відбору з вітчизняних ПСГ", - йдеться в повідомленні.

В "Укртрансгазі" зазначили, що компанія активно взаємодіє з європейськими операторами, "Газпромом" та ENTSOG для оперативного врегулювання надзвичайної ситуації та стабілізації транспортування газу європейським споживачам.

У свою чергу оператор ГТС Словаччини Eustream повідомив, що транспортування через Баумгартен тимчасово обмежено, проте на роботу інших точок приєднання це не вплинуло.

Як повідомлялося з посиланням на НАК "Нафтогаз України", вибух на газоперекачувальній станції у Баумгартені не вплине на забезпечення газом українських споживачів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ