Економіка

ЄБРР наголошує на важливості запуску в Україні приватизації держпідприємств

 Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) наголошує на важливості приватизації держпідприємств для підтримки подальшого економічного відновлення України, повідомив голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

"Економіка України нарешті стабілізувалася. Спостерігається стабільне зростання у 2-2,5% на рік. Реалізуються важливі для суспільства реформи, наприклад, реформа охорони здоров'я, освіти, пенсійна реформа. В низці секторів намітився активний рух, активне зростання - це сектори інформаційних технологій і відновлюваної енергетики. Там зростають інвестиції. Однак іще необхідно відновити реформування держсектора, держпідприємств і домогтися початку приватизації. Це буде однією з найголовніших реформ наступного року", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

За словами Ш.Аджунера, наміри ЄБРР щодо державних банків не змінилися - їх необхідно привести до повної комерціалізації.

"Уряд, а саме Мінфін, наразі виробляє стратегію розвитку держбанків, яка передбачає приватизацію. Зокрема, мажоритарну приватизацію "Ощадбанку". Тобто вони мають визначитися зі стратегічним напрямом, а потім ми, як і планували, працюватимемо з цими банками для повного їх виведення на повну комерціалізацію", - додав директор ЄБРР.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ