Економіка

Падіння курсу біткоіна досягло майже 30%

Курс біткоіна, що обновив минулої середи історичний максимум, різко знижується. За вихідні криптовалюта подешевшала на 10%, а загальне падіння менше ніж за тиждень склало 29%

Як повідомляє агентство Bloomberg, в понеділок вранці курс біткоіна знизився до $ 5605, що на 29% історичного максимуму в $ 7882, зафіксованого 8 листопада. До п'ятниці падіння склало $ 1000, а за вихідні воно посилилося.

Аналітики Bloomberg пояснюють те, що відбувається на ринку тим, що інвестори переключилися на альтернативний засіб - біткоіни кеш. Криптовалюта, яка відокремилася від біткоіна в серпні, подорожчала з п'ятниці на 40%, а в неділю коштувала вже $ 2426. Однак на торгах в Гонконгу вранці в понеділок її курс впав до $ 1379.

Як пояснює Bloomberg, на біткоіни кеш інвестори переключилися через більший розмір блоку цієї криптовалюта. Технічно це дозволяє швидше проводити транзакції і знизити розмір комісійних. У той же час прихильники біткоіна виступали проти збільшення розміру блоку, оскільки побоювалися, що це підірве децентралізовану природу криптовалюти і знищить ідею, яка лежала в її основі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ