Економіка

"Наш край" закликає уряд навести лад у забезпеченні ПЕК вугіллям

Партія "Наш край" закликає Кабінет Міністрів розробити терміновий план заходів для забезпечення паливно-енергетичного комплексу необхідними запасами твердого палива, інакше українців чекають перебої з теплом і електрикою.

"Попри звіти уряду про наявність безпрецедентної кількості газу у сховищах, Кабмін "забуває" про кризову ситуацію з твердим паливом. Тепло- й енергогенерувальні компанії вступають в опалювальний сезон з наднизьким запасом вугілля, якого вистачить лише на кілька тижнів. Уряд повинен негайно ліквідувати надзвичайну ситуацію і навести лад у забезпеченні ПЕК вугіллям", - цитує прес-служба "Нашого краю" співголову партії Олександра Мазурчака.

Він зазначив, станом на минулий тиждень на складах ТЕС було тільки 1,1 млн т вугілля, що на 30% менше, ніж у минулому році, а добова норма для всіх електростанцій становить 60 тис. т вугілля. Тобто запасу вугілля залишалося на 18 діб.

Уряд мав це передбачити, натомість зовсім скоро українці можуть залишитися без тепла і світла", - повідомив О.Мазурчак.

За словами співголови партії, якщо уряд не знайде виходу з цієї ситуації, українців у цьому році чекають віялові відключення електрики та значні перебої з теплопостачанням.

"Сьогодні під загрозою енергозабезпечення всієї країни. Вимагаємо негайно розробити план заходів для забезпечення паливно-енергетичного комплексу необхідними запасами твердого палива", - резюмував О. Мазурчак.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ