Економіка

Вплив піратства на український ринок медіаконтенту слабшає

Вплив піратства на український ринок медіаконтенту слабшає, його рівень протягом останніх років надалі знижується, вважає директор із маркетингу та стратегії Megogo Іван Шестаков.

"Рівень піратства вже суттєво знизився і надалі знижується. Крім того, всі власники основних платформ для споживання відео та іншого контенту борються з проявами піратства, не дозволяють з'являтися піратським сервісам", - повідомив він під час зустрічі з журналістами.

За його словами, з проявами піратства протягом багатьох років в Україні борються, окрім головних гравців ринку, і виробники техніки, наприклад Smart-TV та мобільних пристроїв.

"Вплив піратства на ринок слабшає. Що багатшим стає суспільство, то меншим є вплив піратства, тому що зникає потреба людей у такій продукції", - зазначив експерт.

За його словами, компанія Megogo ухвалила рішення розпочати виробництво власного нішевого та неформатного медіаконтенту, який "складніше спіратити".

При цьому, зокрема, в найближчі півроку сервіс розпочне зйомки реаліті-шоу, випуск освітнього контенту і тестування аудіоподкастів для мобільних користувачів.

Megogo — один із найбільших у Східній Європі відеосервісів для перегляду онлайн відео і ТБ. Щомісячна аудиторія сервісу, за його даними, становить 40 млн унікальних користувачів у країнах СНД. Каталог ресурсу — понад 77 тис. одиниць відео, з яких більше ніж 5 тис. художніх фільмів і серіалів, понад 1,5 тис. мультфільмів, близько 45 тис. телевізійних шоу, концертів і музичного відео, а також більше ніж 20 тис. новинних програм.

Відеоресурс є мультиекранним і доступний на всіх топових платформах на базі iOS, Android, Windows, а також на телевізорах із функцією Smart TV: LG, Samsung, Philips, Sony, Panasonic, Toshiba, в популярних мультимедійних плеєрах і медіаприставках, таких як Apple TV, Dune HD, Aura, iNext тощо. Окремий застосунок розроблено для пристроїв на Android TV.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ