18:25 17.04.2024

Лідери Китаю та Німеччини досягли взаєморозуміння з низки питань, що стосуються української кризи

1 хв читати

16 квітня у Пекіні Голова КНР Сі Цзіньпін зустрівся Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом у рамках його візиту до Китаю. Глави двох держав досягли взаєморозуміння з низки питань, що стосуються української кризи.

1. У питанні української кризи Китай та Німеччина будуть віддані дотриманню цілей та принципів Статуту ООН, включаючи необхідність захисту суверенітету та територіальної цілісності. Це найважливіша основа для сталої архітектури безпеки, яку необхідно поважати.

2. Китай та Німеччина підтримують та заохочують усі зусилля, спрямовані на пошук політичного врегулювання української кризи, та готові продовжувати підтримувати активну та тісну комунікацію щодо проведення високорівневої конференції у Швейцарії та інших міжнародних мирних конференцій.

3. Китай та Німеччина спільно закликають: протистояти застосуванню чи загрозам застосування ядерної зброї; виступати проти атак на атомні електростанції та інші ядерні об'єкти цивільної інфраструктури; знайти дієве розв’язання проблеми міжнародної продовольчої безпеки, докладати зусиль для забезпечення світової продовольчої безпеки без перешкод для виробництва та експорту харчових продуктів; дотримуватись міжнародного гуманітарного права, захищати мирних жителів, якомога раніше здійснювати обміни військовополоненими та поважати їх основні права.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА