20:14 16.05.2024

У пункті пропуску "Рені" контрольні служби України та Молдови працюватимуть спільно

2 хв читати
У пункті пропуску "Рені" контрольні служби України та Молдови працюватимуть спільно

Після реконструкції на міжнародному автомобільному пункті пропуску "Рені" прикордонний і митний контроль між Україною та Молдовою здійснюватиметься на українському боці, й контрольні служби країн працюватимуть разом, повідомляє Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба).

"Після реконструкції міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" запрацював по-новому: прикордонний і митний контроль між Україною та Молдовою здійснюватиметься на українському боці", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби України в четвер.

Як пояснили в Держприкордонслужбі, раніше спільні пропускні операції на цьому напрямку здійснювалися і на молдовській території, і на українській.

"Запуск повноцінного спільного контролю - це перший крок у рамках реалізації ініціативи "зелений коридор" між українським пунктом пропуску "Рені", молдовським "Джурджулешти" та румунським "Галацом"", - зазначив, у свою чергу, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

За його словами, реконструкція ПП збільшить пропускну спроможність "Рені" щонайменше вдвічі - до 100 вантажівок на добу.

Згідно з повідомленням Мінвідновлення, під час реконструкції ПП "Рені" було виконано ремонт трьох поверхів і фасаду адміністративної будівлі, оновлено санітарні приміщення на території пункту пропуску, замінено дорожнє покриття, оновлено та встановлено дорожні знаки й інформаційні покажчики.

Деркач додав, що загальний контроль охоплюватиме не тільки вантажівки, а й автобуси. Для них на ПП передбачена окрема смуга з терміналом.

Він також зазначив, що наступним кроком покращення ПП стане запуск скоординованого контролю на румунському пункті разом із молдовськими колегами.

"Це відкриє швидкий шлях і коридор до румунського порту Галац", - додав Деркач.

Ремонтні роботи проводила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року Міністерство відновлення розпочало переговори з Молдовою та Румунією про створення "зеленого коридору" між пунктами пропуску "Рені - Джурджулешти - Галац". Ключова мета - прискорення товароруху й експорту української аграрної продукції.

Повноцінний запуск "зеленого коридору" передбачає подальший розвиток пункту пропуску "Рені", реконструкцію дороги Рені-Галац і розширення її з двох до чотирьох смуг і додаткове технічне оснащення пунктів пропуску.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА