10:54 09.05.2024

Рада звільнила віцепрем'єра - главу Мінвідновлення Кубракова

2 хв читати
Рада звільнила віцепрем'єра - главу Мінвідновлення Кубракова
Фото: Фб Кубракова

Віцепрем'єр-міністр із відновлення - міністр розвитку громад територій та інфраструктури Олександр Кубраков прокоментував винесення на розгляд Верховної Ради проєкту постанови про звільнення з посади. Рада вже звільнила його з посади.

"Коротко щодо зареєстрованого у парламенті проєкту постанови про моє звільнення з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності", - написав він на сторінці у фейсбуці у четвер.

Водночас Кубраков уточнив, що керівництво фракції і глава уряду Денис Шмигаль не обговорювали з ним цього рішення.

"На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений", - зазначив віцепрем'єр.

Він нагадав, що очолив Міністерство інфраструктури України в травні 2021 року і з перших днів повномасштабного вторгнення відповідав не тільки за сферу транспорту, а й за військову логістику, відновлення житла та муніципальної інфраструктури.

У грудні 2022 року Верховна Рада ухвалила рішення про призначення Кубракова на посаду віцепрем'єр-міністра з відновлення України та міністра нового, об'єднаного Міністерства громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення).

"За підтримки президента України Володимира Зеленського нам вдалося запустити ряд важливих для держави ініціатив та проєктів. Щодо голосування за даний проєкт постанови Верховною Радою - за п'ять років спільної роботи ми пройшли великий шлях. З абсолютною більшістю - шлях в одному напрямку. Кожен приймає рішення відповідно до своїх переконань і несе за це відповідальність", - написав Кубраков у фейсбуці.

Раніше повідомлялося, що на розгляд Верховної Ради було винесено проєкт постанови про звільнення з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення - міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Картка документа з'явилася на сайті парламенту. Проєкт постанови внесено за підписами кількох десятків депутатів.

Пізніше, 9 травня, ВР звільнила його з обійманої посади.

26 квітня під час години запитань до уряду Кубраков відповів на запитання народних депутатів про енергетику та захист критичної інфраструктури. Він, зокрема, заявив, що захист об'єктів генерації енергії, таких як ТЕЦ, ТЕС або ГЕС, ніколи не належав до відповідальності міністерства. Очевидно, що захистити статичні об'єкти розміром у кілька гектарів неможливо жодним саркофагом - це надто довго і дорого. Єдине можливе рішення, за словами міністра, засоби ППО. "Ми залежимо від ритмічних постачань озброєння від країн-партнерів", - зазначив віцепрем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА