16:30 24.04.2024

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

2 хв читати
ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

Верховна Рада розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва.

За відповідний законопроєкт №9450 "Про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування в міжтериторіальному та транскордонному співробітництві" в цілому проголосували 256 народних депутатів на пленарному засіданні Верховної Ради в середу, повідомив у телеграмі член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Згідно з пояснювальною запискою, до повноважень сільських, селищних і міських рад належить схвалення двосторонніх або багатосторонніх угод про транскордонне співробітництво для створення єврорегіону. До повноважень районних і обласних рад, які вирішуються винятково на їхніх пленарних засіданнях, належить укладення та схвалення двосторонніх або багатосторонніх угод про створення єврорегіону, ухвалення рішень про його утворення, про вступ до такого об'єднання або про вихід із нього, затвердження статуту єврорегіону та внесення до нього змін.

Як зазначається в законопроєкті, до повноважень місцевих державних адміністрацій належить реалізація державної регіональної політики та розвиток транскордонного співробітництва. Повноваження місцевих державних адміністрацій у сфері міжнародних і зовнішньоекономічних відносин доповнено повноваженнями щодо укладення договорів з іноземними партнерами про співробітництво, угод про транскордонне співробітництво в межах компетенції, визначеної законодавством.

Законопроєкт обумовлює, що суб'єктами й учасниками міжнародного територіального співробітництва в розумінні цього закону можуть бути начальники військових адміністрацій населених пунктів.

Законопроєкт вносить зміни до законів про місцеве самоврядування, про місцеві державні адміністрації, про транскордонне співробітництво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА