12:18 19.03.2018

Facebook змушена пояснити, як стороння компанія отримала доступ до даних про мільйони користувачів

2 мин читать
Facebook змушена пояснити, як стороння компанія отримала доступ до даних про мільйони користувачів

Facebook виявилася під вогнем критики, після того як стало очевидним, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала й аналізувала дані приблизно про 50 млн громадян, що мають сторінки в соціальній мережі, і що, можливо, ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році.

Законодавці в США і Великої Британії вимагають пояснень, як Cambridge Analytica отримала доступ до інформації про користувачів соцмережі без їхньої згоди. Генеральний прокурор штату Массачусетс повідомив у суботу, що планує почати розслідування цієї справи, повідомляє The Wall Street Journal.

Facebook заблокувала компанію Cambridge Analytica, яка займається аналізом даних в соцмережах для розробки стратегічних комунікацій в рамках виборчих кампаній, зокрема, можливо, для президентської кампанії Дональда Трампа, повідомляє агентство Associated Press.

Рішення про блокування було ухвалено через те, що британська компанія збирала дані про користувачів з порушенням правил соцмережі, відзначається в повідомленні.

Згідно із заявою Facebook, в 2015 році професор психології Кембриджського університету Олександр Коган через створений ним додаток "This is your digital life" на платформі соцмережі, який мав складати психологічний портрет користувача, передав дані про 270 тис. користувачів Facebook третім особам, включаючи компанію Cambridge Analytica.

Facebook повідомляє, що, як і інші додатки, "This is your digital life" після установки запитував у користувача дозвіл на доступ до особистої інформації (місце проживання, список "друзів" у соцмережі, а також до контенту, яким користувачі ставили "лайки").

Соцмережа визнає, що О.Коган отримав доступ до даних користувачів Facebook законно, отримавши їхній дозвіл, перш ніж встановлювати програму. Однак він порушив правила соцмережі, передавши дані в Cambridge Analytica.

У 2015 році Facebook вилучив додаток О.Коган з вимогою від нього і британської компанії запевнення в тому, що вся отримана ними інформація буде знищена. Тоді О.Коган і Cambridge Analytica заявили, що згодні виконати вимогу Facebook.

Однак кілька днів тому в Facebook надійшли відомості, що не всі дані були вилучені, тому компанія постановила блокувати доступ Cambridge Analytica і О.Когану до соцмережі.

Cambridge Analytica в соціальних мережах збирає дані про користувачів для розробки персоналізованої реклами та підготовки на основі цих даних PR-компаній.

Представник Cambridge Analytica заявив, що отримані в 2015 році дані не аналізувалися для підготовки проекту виборчої кампанії американського президента Д. Трампа, повідомляє Associated Press.

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Владелец прав на песни Concord улучшил предложение о покупке конкурента Hipgnosis до $1,51 млрд

Turkcell объявил об отмене ареста всех активов в Украине – процесс закрытия сделки с NJJ продолжается

Россияне повредили телебашню в Харькове, предварительно, ракетой Х-59, продолжаются работы по восстановлению вещания – Госспецсвязи

Суд отменил арест 100% УК принадлежащего Turkcell "Укртауэра" – "Датагруп-Воля"

Суд оставил в силе арест принадлежащего Turkcell "Укртауэр" и компании из орбиты "Киевстар" - Ukraine Tower Holdings B.V.

CERT-UA раскрыла планы хакеров Sandworm атаковать два десятка объектов критической инфраструктуры Украины

ЦПД заблокировал 200 ютуб-каналов, 24 Тик-Ток канала, еще 45 переданы на блокировку

Meta запустила бесплатный сайт со своим чат-ботом

Sony ведет переговоры с Apollo о совместной покупке Paramount - СМИ

Google объединит сегмент Android и Chrome с сегментом Pixel

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА