17:56 21.12.2017

В Киеве наградили победителей конкурса "Моя Основная Космическая Мечта"

2 мин читать

(Подается на языке оригинала)

20 грудня у Києві відбулася церемонія нагородження переможців дитячого конкурсу "Моя Основна Космічна Мрія". 

Конкурс започатковано політичною партією "ОСНОВА". У церемонії нагороження переможців конкурсу "Моя Основна Космічна Мрія" взяли участь лідери партії "ОСНОВА"  Сергій Тарута та Катерина Вайдич.

За умовами  конкурсу, юні українці викладали у соціальній мережі Facebook власноруч зняте коротке відео, в якому розповідали про свою космічну мрію. Три роботи, що набрали найбільшу кількість голосів під відео, були розглянуті незалежним та професійним журі. Переможця обирали визнані експерти у космічній сфері: Леонід Каденюк — перший астронавт незалежної України; Ірина Дячук — директор музею космонавтики ім. С.П. Корольова; Олег Петров — голова Правління українського молодіжного аерокосмічного об’єднання "Сузір’я".

За підсумками конкурсу, перемогу здобула київська школярка Валерія Перкальова. Головний приз конкурсу – сертифікат на поїздку в США  з супроводжуючим до космічного центру  National Aeronautics and Space Administration (NASA), Валерії офіційно вручили Сергій Тарута та Леонід Каденюк. Друге місце на конкурсі посіла відео-робота Кирила Антонова.

"Космічна галузь України – один з драйверів збалансованого економічного зростання нашої країни. Нам потрібні космонавти, потрібні інженери, конструктори. Україна має у повному обсязі відновити наукоємну космічну промисловість. Космос – це шлях до добробуту України. Тому дуже добре, що юні українці мріють про космос" -- звернувся до учасників церемонії засновник партії "ОСНОВА", народний депутат Сергій Тарута.

Призерам конкурсу були вручені цінні подарунки. Їх вручили директор музею космонавтики Ірина Дячук  та представник "ОСНОВИ" Катерина Вайдич.

Катерина Вайдич нагадала, що цей конкурс був започаткований у символічному місці для кожного громадянина України – у музеї космонавтики ім. С.П.Корольова,  нашого видатного земляка, одного з фундаторів  космонавтики.

"Впевнені – Україна і надалі буде входити до елітного клубу світових космічних держав. Ми зробимо все, щоб  українська молодь прагнула освоювати космос, щоб мала для цього    змогу отримати фахові знання  та здобути в Україні можливості для професійної реалізації" -- запевнила Катерина Вайдич.

У церемонії нагородження переможців конкурсу "Моя Основна Космічна Мрія" також взяли участь педагоги та ліцеїсти Українського гуманітарного ліцею  КУ імені Т.Шеченка. Наприкінці церемонії перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк презентував свою книгу "Місія – космос" та провів автограф-сесію.

Прес-служба політичної партії ОСНОВА", тел.: 044-337-64-76, e-mail: [email protected]

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

Эпицентр назвал лучших партнеров – производителей украинских товаров и впервые вручил награду UA Epicentr Awards

Sense SuperApp признан лучшим банковским приложением в Украине

ОТП БАНК делает акцент на командной работе и внедрении новейших технологий - Л.Сирота

Украинский Красный Крест и IMPACT представят лонгитюдное исследование во время мероприятия: "Текущая ситуация и перспективы беженцев из Украины: от чрезвычайного реагирования к возвращению и (ре)интеграции".

Фокстрот и Федорчук с успехом провел танцевальный Парад надежд-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА