12:44 20.10.2017

Распространенная в СМИ информация о несоответствии измерительного оборудования УГЦР для измерения зон покрытия цифрового телевидения не соответствует действительности

2 мин читать

(Подается на языке оригинала)

Деякі ЗМІ з посиланням на прес-службу ТОВ "Зеонбуд" поширили інформацію  щодо результатів вимірювань покриття цифрової мережі Т2 у Волинській області.

Оскільки це вимірювання проводилося фахівцями Державного підприємства "Український державний центр радіочастот", то вважаємо за необхідне повідомити наступне.

На жаль, ТОВ "Зеонбуд" продовжує поширювати недостовірну інформацію щодо невідповідності вимірювального обладнання, яким УДЦР проводив визначення границь зон покриття радіоелектронних засобів цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2 для фіксованого приймання у Волинській області.

Незважаючи на відсутність обов’язку, УДЦР ще влітку погодився на проведення дослідження відхилення своїх вимірювальних приладів Rohde&Schwarz FSH8 та приладу ТОВ "Зеонбуд" Rohde&Schwarz ETL, яке було проведено 11.08.2017 та підтвердило відповідність вимірювального обладнання УДЦР вимогам Методики (про що свідчить протокол, підписаний представниками ТОВ "Зеонбуд" без будь-яких зауважень або застережень). Більше того, всі прилади УДЦР, які використовуються при наданні послуг, мають відповідні атестати калібрування, видані спеціалізованою установою ДП "Укрметртестстандарт".

Враховуючи вищевикладене, просто дивно чути звинувачення на адресу УДЦР у наявності вимірювального обладнання, яке на 4…6 дБ гірше, ніж вимагається…

УДЦР не заперечує того факту, що після відключення аналогового телевізійного мовлення збільшиться покриття мережі цифрового телебачення, адже це має під собою конкретні практики з міжнародного та європейського досвіду переходу з "аналога" на "цифру". Однак, жодних розрахунків УДЦР не виконував, а відтак не заявляв про покращення покриття мережі цифрового телебачення саме на 20%.

Також важливо зазначити, що метою надання зазначених послуг було вимірювання зон покриття, а не дослідження рівня охоплення населення.

Прес-служба Українського державного центру радіочастот

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

Эпицентр назвал лучших партнеров – производителей украинских товаров и впервые вручил награду UA Epicentr Awards

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА