17:04 19.02.2022

Україна буде йти тільки дипломатичним шляхом мирного врегулювання і готова шукати ключ до закінчення війни у всіх можливих форматах і майданчиках - Зеленський

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна буде йти тільки дипломатичним шляхом мирного врегулювання і готова шукати ключ до закінчення війни у всіх можливих форматах і майданчиках.

"Україна і далі буде йти тільки дипломатичним шляхом заради мирного врегулювання. В рамках Мінських домовленостей, які підписували не ми, але які ми повинні виконувати. І в рамках "нормандського формату", який ми не зриваємо, але який ми прагнемо розблокувати. Але водночас, це не означає, що пошуки миру обмежені виключно цим", - сказав Зеленський в суботу, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, Україна готова шукати ключ до закінчення війни у всіх можливих форматах і майданчиках.

"Париж, Берлін, Мінськ. Стамбул, Женева, Брюссель, Нью-Йорк або Пекін – мені не важливо, в якій точці світу домовлятися про мир в Україні ... неважливо за участю чотирьох країн, семи, ста або безпосередньо між Україною і Росією. Що справді важливо - це розуміння, що мир потрібен не тільки нам, мир в Україні потрібен світу. Мир і відновлення цілісності в міжнародно-визнаних кордонах. І тільки так", - сказав він.

Він також додав, що Крим і тимчасово окуповані райони Донбасу обов'язково повернуться в Україну, але тільки мирним шляхом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА