10:45 11.01.2022

Учасники "нормандського формату" продовжать контакти на рівні радників для узгодження нового саміту лідерів "четвірки"

2 хв читати
Учасники "нормандського формату" продовжать контакти на рівні радників для узгодження нового саміту лідерів "четвірки"

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак обговорив із радником канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнсом Плетнером та дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном, які відвідали Київ, безпекову ситуацію на Донбасі та подальше врегулювання конфлікту.

"Україна, Франція та Німеччина докладають активних зусиль задля відновлення результативної роботи в "нормандському форматі" на різних рівнях. Очікуємо, що російська сторона підтримає ці зусилля, а також сприятиме досягненню прогресу у виконанні рішень Паризького саміту "нормандської четвірки". Проведення чергового саміту в "нормандському форматі" дало б серйозний поштовх процесу мирного врегулювання", – заявив Єрмак, повідомляє пресслужба президента України.

Сторони домовилися продовжити підтримувати контакти в межах "нормандського формату" на рівні радників з метою узгодження модальностей організації наступного саміту лідерів країн – учасниць "нормандського формату".

Єрмак наголосив на необхідності забезпечення дотримання режиму повного припинення вогню на Донбасі, здійснення подальших етапів взаємного звільнення утримуваних осіб та відкриття КПВВ, а також виконання інших рішень Паризького саміту лідерів "нормандської четвірки".

Також Україна передала німецькому та французькому радникам лідерів країн-учасниць "нормандського формату" докладну інформацію щодо імплементації сторонами Мінських домовленостей та рішень останнього саміту 2019 року.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з радниками привітав зусилля, які партнери України в "нормандському форматі" продовжують докладати для практичного виконання домовленостей лідерів, досягнутих під час Паризького саміту "нормандської четвірки" в грудні 2019 року.

"Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн", - наголосив він.

Співрозмовники обмінялися думками щодо поточної ситуації та продовжили обговорення подальших кроків з метою мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, а також деескалації ситуації на кордонах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА