14:04 13.05.2022

Українське суспільство не змогло прийняти запропонованих Папою Римським символів примирення з Росією – Зеленський

2 хв читати
Українське суспільство не змогло прийняти запропонованих Папою Римським символів примирення з Росією – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українське суспільство не змогло прийняти запропонованих Папою Римським символів примирення з Росією.

"У мене була зустріч із Папою Римським, і він декілька разів справді хотів знайти формат примирення між Україною та Росією... Я дуже поважаю Папу, поважаю ці традиції (примирення – ІФ), вони дуже важливі. Але знаєте, як наше суспільство на це реагує? Я поясню: коли Папа молиться за Україну – це те, що може зробити священик, щоб Бог допоміг. Так і є. І ми йому всі й завжди в Україні дуже вдячні. До нього висока довіра. І коли він показував на прикладі людей, які несли два прапори – український та російський із натяком, що має бути дружба, – ми не змогли цього прийняти", - заявив Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1, оприлюдненому в телеграм-каналі глави держави у п'ятницю.

За словами президента, сьогодні на рівні українського суспільства стався ментальний розкол, який полягає у неприйнятті російських символів.

"Відбувся ментальний розкол. Це вже, умовно, не той прапор, який піднімається на змаганнях, на Олімпіадах. Тому що, коли він там піднімається, всі знають, що спортсмени довго тренувалися, виграли, заслуговують на повагу. Сьогодні цей прапор – той прапор, з яким вони вбивали і вбивають нас. Нині, коли з'являється російський прапор, він символізує у нас у всіх уже на рівні психології тільки одне - захоплення. Так вийшло. І я не розумію, як це відключити поки що. Потрібен час, треба повернути все, потрібні вибачення", - наголосив президент.

"І тому, коли Папа запропонував ці два прапори, і люди з ними поруч йшли – для нас це складно. За всієї поваги – це дуже складно. Дуже", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА