06:30 12.04.2022

Усі виконавці та спільники звірств, скоєних армією РФ в Україні, повинні бути притягнуті до міжнародного правосуддя - прем'єр Литви

2 хв читати
Усі виконавці та спільники звірств, скоєних армією РФ в Україні, повинні бути притягнуті до міжнародного правосуддя - прем'єр Литви

Всі виконавці і спільники звірств, скоєних російською армією в Україні, повинні бути залучені до міжнародного правосуддя, заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте.

"Всі звірства, вчинені російською армією в Україні, повинні бути ретельно задокументовані, а всі без винятку виконавці і спільники - притягнуті до міжнародного правосуддя", - сказала Шимоніте на брифінгу з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві в понеділок.

Вона нагадала, що Литва була першою з понад 40 країн, які закликали до міжнародного трибуналу з військових злочинів Росії проти України.

"І я пообіцяла сьогодні, що наша країна буде допомагати Україні, наскільки це можливо, в їх документуванні та ідентифікації загиблих жертв і агресорів", - зазначила Шимоніте.

Прем'єр зазначила, що почала візит в Україну з візиту в Бородянку, де, за її словами, "стала свідком тільки малої частини свідчень злочинів проти людства, які були скоєні Росією в Україні".

Також Шимоніте вказала на відповідальність росіян за війну проти України.

"Ця війна спроєктована Путіним, але також вона здійснюється сотнями російських офіцерів, які віддають накази, десятками тисяч російських військових, які підкоряються їм або вдаються до невимовного насильства просто тому що вони думають, що можуть. Ця війна і її натхненники схвалюються і підтримуються, на жаль, мільйонами громадян Росії, які проголосували за Путіна, які висловлюють свою підтримку в інтерв'ю і соцопитуваннях, які не виходять на масові мітинги, щоб вимагати припинення цього злого божевілля", - наголосила глава уряду Литви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА