21:10 11.01.2022

У Бельгії санітарна перепустка буде дійсною за умови бустерного щеплення

1 хв читати
У Бельгії санітарна перепустка буде дійсною за умови бустерного щеплення

Міністр охорони здоров'я Бельгії Франк Ванденбрук підтвердив, що незабаром санітарна перепустка (Covid Safe Ticket) буде вважатися дійсною лише при включенні до неї бустерної дози вакцини.

"Настане момент, дату якого ще не визначено, коли щеплення бустерною дозою стане визначальним для дозволу на отримання Covid Safe Ticket", - наводять бельгійські ЗМІ слова міністра, який у вівторок відповідав на запитання депутатів Палати представників.

"Це не займе багато часу. Це буде рішення європейського масштабу", - додав Ванденбрук, зазначивши, що для його схвалення йдеться "про деяку кількість тижнів".

На думку міністра, це логічний крок у епідеміологічній ситуації, що склалася в країні, оскільки ефект "базової вакцинації" протягом декількох місяців сильно послаблюється, і бустерне щеплення знову зміцнює його.

На щотижневому брифінгу про епідеміологічну ситуацію в бельгійській столиці у вівторок було сказано, що кількість заражень коронавірусом зростає експоненціальним чином у Брюссельському регіоні через поширення штаму "омікрон".

Зараження на 100 тис. населення за 14 днів перевищило 3 тис., що є безпрецедентним рекордом. Коефіцієнт відтворення вірусу досяг тривожного значення 1,45. Найбільша кількість хворих належить до вікової групи 20-40 років.

Як пояснює бельгійська медична влада, сертифікат про вакцинацію стає "санітарною перепусткою" (Covid Safe Ticket) у разі відвідування різноманітних колективних заходів, де його вимагають поряд із вхідним квитком або запрошенням.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА