10:42 10.01.2022

Порядок у Казахстані відновлено - Токаєв

2 хв читати
Порядок у Казахстані відновлено - Токаєв

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про повне відновлення порядку в республіці.

"Повний порядок у Казахстані відновлено, загрози для безпеки країни відвернено, в рамках антитерористичної операції триває робота з виявлення осіб, які брали участь у злочинах", - заявив Токаєв у понеділок на сесії Ради колективної безпеки ОДКБ.

За його словами, на сьогодні до органів поліції доставлено "близько 8 тис. осіб, і правоохоронні та спеціальні органи перевіряють їхню причетність до актів тероризму, вбивств, мародерства й інших злочинів".

Президент Казахстану повідомив, що під час антитерористичної операції "вилучено 116 одиниць зброї".

Він наголосив, що в Казахстані "всі державні органи працюють над тим, щоб повністю повернути країну до нормального життя".

Спроба державного перевороту в Казахстані координувалася з одного центру, про це свідчать синхронні дії призвідників, заявив Токаєв. "Ідеться про спробу державного перевороту. Тепер уже очевидно, що всі ці бойові дії координувалися з одного центру, ретельно спланована операція вступила у вирішальну фазу", - сказав Токаєв на позачерговій сесії Ради колективної безпеки ОДКБ.

"Про це свідчать синхронні напади на будівлі регіональної влади, правоохоронних органів, слідчі ізолятори, стратегічні об'єкти, банки, телевежу й телеканали. Захоплювалися аеропорти, перекривалися автомобільні дороги та залізниці, блокувалася робота швидкої допомоги та пожежників", - зазначив він.

За його словами, деструктивні сили неодноразово чинили спроби розхитати стабільність, учинити заворушення - відбувалося якесь тестування держави на її стабільність і міцність.

"Усі ці дії рішуче припинялися, але організатори не залишили своїх планів і перейшли до підготовки збройних виступів", - сказав Токаєв.

За його словами, організатори як привід використовували невдоволення населення в низці регіонів через зростання цін на автомобільний газ, відбулися мітинги.

Як сказав Токаєв, влада почула й виконала соціально-економічні та суспільно-політичні вимоги протестувальників - уряд пішов у відставку, ціни на автогаз було заморожено на колишньому рівні тощо. Але для організаторів агресії проти Казахстану це вже не мало значення, зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА