19:55 07.01.2022

Блінкен обговорив із Кулебою потенційну реакцію США на нарощування військових сил РФ поблизу українських кордонів

2 хв читати
Блінкен обговорив із Кулебою потенційну реакцію США на нарощування військових сил РФ поблизу українських кордонів

Держсекретар США Ентоні Блінкен у п'ятницю під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою обговорив потенційну реакцію Вашингтона та його союзників на нарощування російських сил поблизу кордонів з Україною, повідомляє держдеп США.

"Він обговорив потенційні відповіді США та союзників на російське нарощування військової могутності вздовж кордонів України", - йдеться у прес-релізі держдепу.

Крім того, Блінкен та Кулеба обговорили майбутні дипломатичні контакти США з Росією.

"Держсекретар наголосив, що "розмова (з Росією - ІФ) про Україну неможлива без участі України", - йдеться у документі.

Також держсекретар укотре висловив підтримку США незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України перед російською агресією.

Як повідомлялося, 10 січня відбудуться переговори американських і російських представників щодо контролю над озброєннями та українською проблемою.

Як повідомили у прес-службі МЗС України, Блінкен поінформував Кулебу про підсумки зустрічі міністрів закордонних справ НАТО 7 січня та повідомив, що серед членів Альянсу панує позиція солідарності з Україною.

Наголошується, що керівники зовнішньополітичних відомств докладно узгодили позиції України та США напередодні раундів дипломатичних контактів із Російською Федерацією наступного тижня.

Сторони також обговорили шляхи протидії безпековим загрозам російського геополітичного проекту "Північний потік-2", а також втілення комплексного пакету заборони РФ від нової хвилі війни в Європі, ключовими елементами якого є жорсткі економічні санкції та допомога Збройним Силам України.

Держсекретар підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України, готовність Сполучених Штатів і надалі конкретними діями зміцнювати безпеку нашої держави.

Співрозмовники відзначили незмінну відданість дипломатичному принципу "Жодних рішень щодо України без України".

Кулеба зі свого боку подякував США за підтримку України та українського народу у протистоянні російській агресії.

Міністр наголосив, що Україна віддана політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту і не планує жодних наступальних операцій. Державний секретар вітав виваженість України і зазначив, що США докладають максимум дипломатичних зусиль, щоб запобігти розширенню агресії Російської Федерації проти України та новій хвилі війни в Європі.

Глави української та американської дипломатій обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках Мінського процесу та Нормандського формату, приділили особливу увагу низці питань двостороннього порядку денного.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Xiaomi отримала понад 70 тис. замовлень на електромобілі, розраховує поставити 100 тис. у 2024 р.

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА