15:36 07.01.2022

Адвокат Порошенка оприлюднив витяг із рішення суду про арешт активів телеканалів "Прямий" та "5 канал"

3 хв читати
Адвокат Порошенка оприлюднив витяг із рішення суду про арешт активів телеканалів "Прямий" та "5 канал"

Адвокат лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка Ігор Головань оприлюднив витяг з ухвали суду про арешт активів телеканалів "Прямий" та "5 канал", а також відповідний витяг із прокурорського клопотання.

"Ось же скриншот ухвали про арешт, а нижче скриншот прокурорського клопотання, яке її честь Бортницька у свою ухвалу разом з помилками та "очєпятками" переписала. А там чорним по білому: ДП "ТРК" НБМ - ЗАПОРІЖЖЯ" та ТОВ Телекомпанія "АВТОР ТВ". Компанії, що мають прямий стосунок до трансляції програм опозиційних телеканалів", - написав Головань у соцмережі Facebook.

Водночас, уточнив адвокат, частки Порошенка у капіталі цих юридичних осіб немає.

"Петро Порошенко давно і публічно передав ці активи ТОВ "Вільні медіа", засновниками якого є десяток відомих журналістів і народних депутатів. Тобто прокурори і суддя умисно наклали арешт на медіаактиви, які вже не належать Петру Порошенку", - наголосив він.

Головань також зазначив, що замість коду ТОВ Телекомпанія "АВТОР ТВ" у документах зазначено код іншого активу ТОВ "Вільні медіа" - ТОВ "ТРК "Експрес-Інформ".

"Однак ми не думаємо, що це від дурості і типового для генпрокурорського офісу та ДБР непрофесіоналізму. Ми переконані, що Бєлкін, Потапенко, Сафарян та її честь Бортницька діяли умисно, оскільки головний, на наше переконання, замовник Зеленський зацікавлений саме в знищенні опозиційних каналів. Хай там як, незаконно накладено арешт на медіаактиви ТОВ "Вільні медіа". І я переконаний, що власники ТОВ "Вільні медіа" не тільки апеляцію подадуть, а й вимагатимуть розслідування дій Бєлкіна, Потапенка, Сафаряна і Бортницької на предмет складу злочину, передбаченого статтею 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)", - наголосив Головань.

Як повідомлялося, 20 грудня 2021 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Порошенко, який перебуває у відрядженні до ЄС, 6 січня заявив, що повернеться в Україну 17 січня.

Того самого дня Печерський райсуд Києва підтримав клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно Порошенка.

Партія "Європейська солідарність" 6 січня заявила, що Печерський районний суд Києва, ухвалюючи рішення про арешт активів Порошенка, заарештував також майно телеканалів "Прямий" та "5 канал".

ДБР, у свою чергу, 7 січня назвало неправдивою інформацію про нібито накладення арешту на активи телеканалів "Прямий" та "5 канал", власником яких є медіахолдинг "Вільні медіа" та заявило, що арешт на корпоративні права на зазначені канали та їхні активи не накладали.

"Наголошуємо, що у зв'язку з прийняттям згаданого судового рішення (про арешт майна, корпоративних прав, власником яких згідно з державними реєстрами є Петро Порошенко – ІФ) будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося", - повідомила прес-служба ДБР у п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА