12:10 22.11.2017

СБУ розробила порядок для організаторів гастролей артистів з РФ в Україні

2 мин читать
СБУ розробила порядок для організаторів гастролей артистів з РФ в Україні

 Служба безпеки України розробила порядок для організаторів гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора, повідомляється на офіційному сайті СБУ в середу.

"СБ України вважає підписання президентом України закону "Про внесення змін до закону України "Про гастрольні заходи в Україні" щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участі громадян держави-агресора" важливим кроком у протидії російській гібридній війні в інформаційній сфері та забезпеченні національної безпеки України", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначають, що вищезгаданий порядок розроблено відповідно до президентського закону.

"При підготовці запиту на адресу СБУ для отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у гастрольному заході обов'язковою при заповненні є інформація про: організатора гастрольного заходу; дату, час, місце проведення і назву гастрольного заходу; ПІБ, дату народження, сценічний псевдонім громадян (-ина, -ки) країни-агресора, які плануються до участі в гастрольному заході, їх належність до творчих колективів та інша інформація, яка характеризує їхню творчу діяльність", - йдеться в повідомленні.

Запит необхідно надсилати на електронну адресу або поштою до СБУ.

У спецслужбі також нагадують, що, згідно зі зміненим законом "Про гастрольні заходи в Україні", якщо учасником запланованого гастрольного заходу є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше ніж за 30 днів до дня проведення гастрольного заходу подає до СБУ запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення артиста до участі у зазначеному гастрольному заході. При цьому організатор має надати СБУ достовірну інформацію про себе та артиста.

СБУ протягом десяти днів з моменту отримання запиту розглядає та надає організатору відповідь про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі в гастролях. Після отримання відповіді від СБУ про відсутність підстав для недопущення громадянина до участі в гастролях організатор укладає з ним договір. При цьому під час укладення договору організатор має врахувати, що законні підстави для недопущення громадянина країни-агресора до участі в гастролях можуть з'явитися і після надання СБУ відповіді на відповідний запит.

Законом також передбачено відповідальність за його порушення у вигляді штрафу.

Як повідомлялося, законопроект №6682 "Про гастрольні заходи в Україні" Верховна Рада ухвалила 5 жовтня 2017 року. Президент Петро Порошенко підписав його 7 листопада. Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА