15:47 31.01.2023

Бізнес-центр LUWR відновить роботу восени 2023 року

2 хв читати
Бізнес-центр LUWR відновить роботу восени 2023 року

Бізнес-центр LUWR (Lukyanivka Work & Relax), що постраждав у березні 2022 року внаслідок ракетного обстрілу Києва, зможе повноцінно відновити роботу у вересні-жовтні 2023 року, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі компанії "Фенікс Груп", що займалася будівництвом бізнес-центру.

Як повідомлялося, основний удар припав на віконні конструкції з 8 до 17 поверху з боку кінотеатру "Київська Русь".

"Влітку ми провели тендер на заміну віконних конструкцій та обрали підрядника за критерієм оптимального співвідношення ціни та якості. Проте вирішили не заходити з ремонтними роботами в зиму і розпочати навесні цього року. Оскільки на заміну віконних конструкцій та супутні роботи піде близько шести місяців, ми плануємо , що бізнес-центр зможе відновити роботу у вересні-жовтні 2023 року", - цитує пресслужба власника ІБК "Фенікс Груп" Назара Бенча.

За його словами, у 2022 році було завершено всі необхідні роботи з благоустрою, зовнішнього освітлення та постійного підключення будівлі до електромереж ДТЕК.

"Щойно ми підпишемо контракт на заміну скляного фасаду, почнемо роботу із повернення наявних орендарів та залучення нових", - пояснив Бенч.

Він повідомив, що на 24 лютого 2022 року було вже підписано договори оренди на 60% площ бізнес-центру та активно велися внутрішні ремонтні роботи; договори ще на 25% площ були в процесі підписання договорів.

Стосовно ж збитків, то проведена влітку оцінка становила орієнтовно 50 млн грн. Частину збитків вдалося виявити лише після тестування роботи всіх інженерних систем. За словами Бенча, враховуючи зростання вартості матеріалів і робіт (у 2022 році зросло на 60% і 30% відповідно), грошовий розмір збитків буде переглянуто.

"Ми розуміємо, що за фактом виконання відновлювальних робіт він буде вищим. Для компенсації завданих збитків ми розглядаємо варіант подання позову до Господарського суду Києва з подальшим виконанням його рішення за кордоном у тих країнах, які відійдуть від визнання суверенітету Росії над арештованими активами (усім або частиною), або дозволять здійснювати стягнення за рахунок активів фізичних чи юридичних осіб, причетних до російської агресії", – резюмував власник ІБК "Фенікс Груп".

Інвестиційно-будівельна компанія "Фенікс Груп" створена у 2016 році. Серед проєктів компанії – відновлення Будинку профспілок на Майдані Незалежності, будівництво БЦ LUWR (26 тис.кв.м).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА