16:49 26.07.2017

Саакашвілі позбавили українського громадянства, заявляє Мосійчук

2 хв читати
Саакашвілі позбавили українського громадянства, заявляє Мосійчук

Народний депутат з фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук із посиланням на власні джерела заявляє, що екс-президент Грузії, екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі позбавлений українського громадянства.

"Мені підтверджують: це правда... Саакашвілі позбавили українського громадянства і це свідчить, що президент Петро Порошенко нарешті почав визнавати власні помилки. Він незаконним шляхом надав наше громадянство і зараз виправляє виключно власні помилки", - написав І.Мосійчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Видання "Країна" також підтверджує цю інформацію з посиланням на власне джерело в Адміністрації президента, за даними якого позбавлення громадянства сталося на підставі п.2 ст.19 закону про громадянство: "Набуття особою громадянства України на підставі ст.9 цього Закону внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів".

В Адміністрації президента і Державній міграційній службі України агентству "Інтерфакс-Україна" заявили, що не коментують цієї інформації.

М.Саакашвілі отримав громадянство України відповідно до указу президента України Петра Порошенка 30 травня 2015 року. Того ж дня глава Української держави призначив М.Саакашвілі главою Одеської облдержадміністрації.

7 листопада 2016 року М.Саакашвілі заявив про звільнення з посади глави Одеської ОДА через те, що "втомився від постійного обману і корупції", зокрема й з боку влади в Києві, а 9 листопада Кабінет Міністрів погодив звільнення М.Саакашвілі з цієї посади.

Увечері 9 листопада П.Порошенко своїм указом звільнив М.Саакашвілі з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, а також з посади свого позаштатного радника.

Відповідно до закону "Про громадянство України", громадянство припиняється відповідним указом президента України. Датою припинення громадянства є дата видання відповідного указу.

У Грузії проти М.Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ. Його звинувачують в розтраті державних коштів і перевищенні службових повноважень.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін виключає можливість видачі Тбілісі М.Саакашвілі, доки він є українським громадянином. "Наразі Михайло Саакашвілі є громадянином України і за нашою Конституцією екстрадувати його до іншої країни неможливо, але ми маємо повний контакт із грузинськими колегами і готові відповісти на всі їхні запитання", - заявив Є.Єнін наприкінці червня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА