18:14 29.11.2016

У Києві відкрили перший у Східній Європі пункт безкоштовного та конфіденційного тестування на ВІЛ

2 мин читать
У Києві відкрили перший у Східній Європі пункт безкоштовного та конфіденційного тестування на ВІЛ

Фундація АнтиСНІД-США спільно з AHF(AIDS Healthcare Foundation) Ukraine організували відкриття в Києві першого в Східній Європі пункту безкоштовного та конфіденційного тестування на ВІЛ, повідомила заступник керівника Європейського бюро AHF Аня Жакович під час церемонії відкриття пункту у вівторок.

"Ми робимо все для того, щоб стимулювати людей дізнаватися свій ВІЛ-статус і зняти психологічні побоювання перед медичними закладами", - зазначила вона.

А.Жакович також повідомила про запуск мобільного підрозділу пункту, який може у разі необхідності виїжджати на тестування великих груп людей. Виїзд автомобіля можна замовити на сайті AHF Ukraine, де також можна дізнатися про розташування найближчого пункту тестування на ВІЛ у 12 регіонах України.

Відкриття пункту тестування реалізується в рамках підписаної Київською міською державною адміністрацією Паризької декларації щодо прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах для досягнення стратегічних цільових показників ініціативи UNAIDS Fast Track (Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД), яка передбачає, що до 2020 року 90% людей, що живуть із ВІЛ, знатимуть про свій статус, 90% отримуватимуть антиретровірусну терапію, у 90% спостерігатиметься вірусна супресія.

У пункті надають консультації для представників ключових уразливих категорій людей, зокрема споживачів ін'єкційних наркотиків та чоловіків, які перебувають у статевих відносинах з іншими чоловіками.

Тестування проводиться протягом 15 хвилин з використанням швидких тестів, при цьому процедура відповідає протоколу Міністерства охорони здоров'я України.

Директор UNAIDS в Україні Яцек Тишко констатував, що в Україні з ВІЛ-інфекцією живе близько 220 тис. людей, більшість із них не знає про свій позитивний статус.

"Минулого року в Україні було зроблено понад 2 млн тестів. Було виявлено близько 23 тис. ВІЛ-позитивних людей, майже стільки, скільки в усьому європейському регіоні. Це показує масштаб епідемії в Україні", - сказав він.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Ракетный удар РФ разрушил емкости с агропродукцией в порту Южный

Обнародован проект Национального плана по энергетике и климату на период до 2030г

Аграрии засеяли 2,05 млн га яровыми культурами под урожай-2024

Мэр Тростянца: модель аренды с правом выкупа - оптимальная для решения вопроса доступности жилья

Украина получит от ЕИБ EUR560 млн на проекты в энергетике, транспорте и восстановлении жилья

НБУ в четверг ослабил гривню на 6 коп. – до нового минимума

ЕС разработает дополнительные тарифы на российские и белорусские агропромышленные товары

"Укрнафта" уменьшит потребление электроэнергии на своих АЗК

Полноценное восстановление экспорта через морские порты для украинского агросектора безальтернативно - УЗА

Украина к концу мая экспортирует все остатки зерна, что приведет к повышению цен в стране и мире, - УЗА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА