11:05 17.05.2024

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

1 хв читати
Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачить причин для заборон на використання західної зброї по військових цілях на території Росії, які завдають шкоди Україні; її застосування стало б захистом для українців, а не наступом на РФ.

"Я не вважаю, що мають бути якісь заборони (з боку партнерів - ІФ-У), тому що це не про наступ української армії з використанням західної зброї на території Росії. Це - захист", - заявив Зеленський на зустрічі з журналістами, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Це, за його словами, "так само, як превентивні санкції, про які ми всім говорили перед повномасштабним вторгненням. Це те саме".

"Мало того, в них (у Росії - ІФ-У) же там (у Бєлгородській області - ІФ-У) така сама сіра зона. У них там виселення людей і так далі. У них також на кордоні цивільних людей майже немає, з їхнього боку. Через зрозумілі причини", - зазначив президент.

Як повідомлялося, однією з головних проблем для фронтових і прифронтових областей України є застосування Росією керованих авіабомб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний Суд визнав нинішній склад Держкіно нелегітимним

Міжнародний кримінальний суд розслідує російські кібератаки на цивільну інфраструктуру України як можливі воєнні злочини

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА