08:19 13.10.2021

"Нафтогаз" пропонує бюджетним установам середньострокові контракти з фіксованою ціною на газ

2 хв читати
"Нафтогаз" пропонує бюджетним установам середньострокові контракти з фіксованою ціною на газ

НАК "Нафтогаз України" пропонує бюджетним і релігійним організаціям середньострокові контакти з фіксованою ціною на газ - 13,7 грн за кубометр (з урахуванням транспортування та ПДВ - 16,8 грн), повідомляє департамент з інтегрованих комунікацій компанії.

"Контракт укладається на термін 15 місяців - до кінця 2022 року. Ця пропозиція значно нижча за поточні спотові ціни на газ", - заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Як зазначив Вітренко, бюджетні організації можуть купувати газ у будь-яких постачальників. Але сьогодні значна частина постачальників або пропонує місячну ціну на газ на рівні 30-45 грн за кубометр, або взагалі відмовляється від зобов'язань за вже укладеними контрактами з більш низькою ціною.

"Розуміючи потреби бюджетних установ, а також з огляду на соціальне значення і важливість безперебійної роботи цих установ компанія "Нафтогаз" виходить на ринок із пропозицією фіксованої ціни на наступні 15 місяців, на рівні більш ніж удвічі нижче за поточну місячну ціну. Це рішення є важливим етапом розвитку ринку газу в Україні, при цьому воно відповідає потребам споживачів і є вкрай важливим з точки зору забезпечення енергоресурсом бюджетних установ", - наголосив Вітренко.

Голова правління компанії також зазначив, що в Україні немає державного регулювання цін на газ, а НАК "Нафтогаз України" не є монополістом на ринку.

"Ми працюємо в ринкових умовах, і ми в ринковий спосіб пропонуємо нашим клієнтам зручний для них продукт - контракт на 15 місяців із фіксованою ціною", - заявив він.

"Нафтогаз" очікує, що цей середньостроковий продукт матиме попит серед релігійних і бюджетних організацій, яких в Україні налічується понад 7,5 тис.

Також компанія пропонує виробникам тепла зміни у трирічних контрактах: обсяг газу, якого вони потребують для тепло- й гарячого водопостачання бюджетних установ і організацій, вони зможуть придбати також за ціною 13,7 грн за кубометр (без урахування ПДВ і послуги транспортування).

Крім цього зазначається, що "Нафтогаз" спільно з народними депутатами України та урядом розробляє законодавчі ініціативи, які сприятимуть розвитку ринку газу в Україні, при цьому убезпечивши споживачів від недобросовісних постачальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Без світла в Україні залишаються 473 населені пункти - "Укренерго"

"Укренерго" скасувало графіки відключень до 15:00

За підсумками швейцарського саміту створять Action plan імплементації Формули миру - Свириденко

Брак робочої сили може стати ключовим фактором для української економіки в наступні місяці - ІЕД

Профільний комітет Ради схвалив проєкт закону про будівництво блоків №3-4 Хмельницької АЕС

Україна і спецкомітет кредиторів не досягли угоди про умови реструктуризації євробондів, продовжать дискусії - Мінфін

Прем'єр Норвегії на Саміті миру оголосив про виділення допомоги на ремонт енергетичної інфраструктури України

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА