10:53 07.05.2024

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

2 хв читати
Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

Енергетики дали світло майже всім споживачам у Сумській області, знеструмленим після удару російських агресорів по високовольтній підстанції в понеділок, повідомило Міністерство енергетики.

Водночас, згідно з його щоденним оновленням у телеграм-каналі у вівторок, були також відключення побутових споживачів унаслідок іншого удару вчора - по підстанції "Сумиобленерго", що призвело до відключення повітряної лінії та шести інших підстанцій.

"Наразі в Сумській області без світла 5,4 тис. абонентів - переважно ті, що довго відключені через попередні обстріли", - уточнило Міненерго.

За його інформацією, через негоду залишаються знеструмленими 54 населені пункти в Україні, з яких 42 - у Чернігівській області.

Через мережеві обмеження, запроваджені після березневих атак росіян, продовжують застосовуватися графіки відключень у Харківській області та для промисловості - у Кривому Розі. В інших регіонах - без обмежень.

Крім того, у Кривому Розі знеструмлювалася промисловість через відключення обладнання підстанції одного з підприємств унаслідок загоряння сухої трави. На території іншого підприємства через технологічні причини короткостроково вимикалася повітряна лінія, частково знеструмлювалася підстанція, що призвело до відключення місцевої промисловості, а також порушення технологічних процесів.

У Донецькій області на одній із шахт сталося порушення роботи вентиляційного обладнання, на поверхню було виведено 49 осіб. Протягом години вентиляцію підключили.

Як повідомлялося, в понеділок уночі внаслідок ракетно-дронового удару РФ було пошкоджено об'єкт НЕК "Укренерго", одночасно без світла залишилися понад 400 тис. споживачів Сумської області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА